Fi Kva-L, Se Kva-M
Repoketun Soma "Emppu"


Parsonrussellinterrieri narttu (steriloitu)

s. 25.9.2015
Säkä: 34,5 cm
Valkoinen-ruskea, broken

Silmät ja polvet: terveet
Sydänkuuntelu: Ok
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0, LTV0, SP0
MyDogDNA-passi

Emppu on luonteeltaan tasapainoinen ja hyvähermoinen, iloinen koira. Se on osoittanut hyviä riistakoiran taipumuksia nuoresta iästä alkaen. Saaliiksi on saatu on mukavasti supikoiria, mäyriä ja kettuja kelpo töillä. Empun haku on hyvä ja riistalla se on sitkeä, riittävän rohkea, mutta järkevä. Sen uskaltaa laittaa mille tahansa riistalle, myös hankalampiin paikkoihin. Supien ja ketun kanssa Emppu on usein otehakuinen, mäyrällä haukkuva.

Keinoluolilla Emppu saavutti käyttövalion arvon suoraan kolmella kokeella varsin reippailla töillä. Ruotsin metsästyskoe tuli suoritettua joulukuussa 2018 hyväksytysti mäyräsaaliilla. Suomen kahdessa ensimmäisessä lume-kokeessa Empulle sattui huonoa tuuria. Molemmissa kokeissa vastapeluriksi osoittautui mäyrä, joka lopulta 90 minuutin koeajalla on tulpannut ja Emppu on tällöin alkanut käydä ulkona, joten olen keskeyttänyt kokeen. Kolmas kerta toden sanoi ja ensimmäinen Lume1-tulos tuli Suomesta helmikuussa 2019. Tätä voikin sanoa työvoitoksi, sillä vastapelurina oli tälläkin kertaa mäyrä! Tulos tuli oikein hyviin, 107 minuuttia kestäneisiin töihin.

Emppua kiinnostaa myös muu riista, kuten linnut, jänikset ja sorkkaeläimetkin. Mejässä Empulla on kaksi Avo2-tulosta. Tuoreet riistanjäljet ovat osoittautuneet häiriöksi – varsinkin onnistuneen haavakkokauriin jäljitystyön jälkeen.

Empun emä on kasvattini Piitu (R.Häjy) -sijoitusnarttuni, joka teki ensimmäiseen pentueeseen pelkkiä poikia. Omistaja Mirva onneksi lupasi minun liisata Piitua toiseen pentueeseen ja tällä kertaa sukupuolijakauma kääntyikin lähes päinvastoin, kuin tilauksesta. Empun isä on Tsekkituontimme Arttu (Already Away Brenn Mill), kookas, mutta riistatöissään varsin vakuuttava koira. Valitettavasti Arttu menehtyi jo 7v iässä jahtireissulla verensokerin äkillisen laskun seurauksena. Näin ollen Empun sisarusparvi jäi Artun ainoaksi pentueeksi.