Ei pentusuunnitelmia lähiaikoina


Parsonrussellinterrieri on ensisijaisesti metsästyskoira. Vaikka rotu soveltuu monenlaiseen harrastamiseen, tulee omistajan ottaa huomioon sen alkuperäinen käyttötarkoitus; metsästysvietit ovat rodulla yhä tallella.

Energistä ja toiminnallista parsonia ei tulisi ottaa pelkästään
seurakoiraksi sohvalle - tämä aktiivinen rotu kaipaa liikuntaa ja
tekemistä! Parson onkin aktiivisen ihmisen koira, joka on käytännöllisen kokoinen, mutta täysin kykeneväinen hyvin fyysisiinkin suorituksiin.

Omat parsonimme toimivat metsästyskoirina. Näin ollen pyrimme siihen, että kasvattamillamme koirilla metsästysominaisuudet säilyvät.

Temperamenttisen työkoiran ohella parsonin täytyy pystyä olemaan tasapainoinen ja hyvähermoinen perhekoira, joka osaa työn ulkopuolella myös rauhoittua. Parson on koko perheen seurakoira, joka ei mielestäni
sovellu yksinomaan tarhakoiraksi. Hyvän metsästyskoiran energisyydestä ja
vietikkyydestä on etua myös muissa lajeissa, kuten jäljestyksessä
ja agilityssa.

Minulleko Repoketun parson-pentu?

Taustatietoa kasvattajan ajatuksista

Repoketun kennel kasvattaa pienimuotoisesti parsonrussellinterriereitä
monipuolisiksi metsästys- ja harrastuskoiriksi.
Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, tasapainoisia ja rodunomaisia,
monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia koiria. Pennut varttuvat
kotonamme perheen parissa tottuen sosiaaliseen perhe-elämään ja
muihin koiriin.

Pentuja meillä syntyy harvakseltaan, sillä koirien kanssa ensisijainen
tarkoituksemme on nimenomaan harrastaa niillä ja saada mieleisiä käyttökoiria omiin tarpeisiin. Tärkeimpinä ominaisuuksina harrastamissani ja kasvattamissani koirissa pidän terveyttä ja käyttöön soveltuvaa luonnetta ja rakennetta. Vasta näiden ominaisuuksien jälkeen tulee koiran ulkomuotoseikat. Pelkästään koti- tai näyttelykoiraksi en siis kasvattejani myy.

Jalostusvalintani teen ensisijaisesti koiran luonteen, käyttöominaisuuksien ja terveyden pohjalta. Minulle on tärkeää, että koiran henkiset ja fyysiset ominaisuudet riittävät siihen tarkoitukseen, johon se on hankittu. Jalostusvalintojani eivät ohjaa koiran näyttelymeriitit. Jalostusvalinnoillani pyrin etsimään nartuilleni sellaisen kumppanin, joka sille mielestäni parhaiten ominaisuuksiltaan sopii. Myöskään koiran sijainti ei jalostusvalintojani ohjaa. Pyrin pitämään sukusiitosasteen alhaisena ja välttämään samojen koirien liiallista jalostuskäyttöä.

Pyrin edistämään kasvattamieni koirien terveyttä virallisilla terveystutkimuksilla ja dna-testeillä. Terveyden edistämiseen kuuluu mielestäni myös avoimuus ja tietojen rehellinen julkistaminen omista koiristaan ja kasvateistaan.

Saadaksesi Repoketun pennun, sinun ei tarvitse omata vankkaa kokemusta ja liutaa meriittejä. Kiinnostus, aktiivisuus ja asenne ratkaisevat. Jos ensisijainen tarkoituksesi on hakea metsästys- ja harrastuskoiraa, olet oikea henkilö. Jos haet näyttelytähteä tai ainoastaan mukavaa seurakoiraa, et ole oikea henkilö.

Järjestän kasvateilleni yhteisjahteja, koulutusta ja leirejä. Ohjaan ja opastan parhaan kykyni mukaan ja myös kannan vastuun kasvateistani.

Jos nämä ajatukset tuntuvat kohtaavan omasi, olet tervetullut Repoketun jengiin!!!