Fi & Se Kva-M, Fi Kva-L, Fi Mva
Tallitontun Nappi "Siru"

Parsonrussellinterrieri narttu (steriloitu)
Kasvattaja: Anja Karlsson, Perttula
s.11.4.2006
Säkä: 34,5 cm
Tricolour, sileä

Silmät ja polvet terveet
Lonkat: B/B, kyynärät 0/0, selkäranka terve (kuvattu 7v iässä)
Sydänkuuntelu: Ok, sydänlääkityksellä 12v iästä alkaen

Siru syntyi toisen kantanarttuni Hipun sijoituspentueeseen. Tässä pennussa oli heti sitä jotain ja niinpä Siru jäi kotiin kasvamaan. Sirun isä oli metsästysvalio uros Jusu Joensuusta – toimiva käytännön jahtikoira, joka kuoli valitettavan nuorella iällä. Sirun sukutaulussa komeilee useita käyttökokeissa palkittuja koiria.

Luonteeltaan Siru on tasapainoinen ja äärettömän hyvähermoinen. Tästä neidistä löytyy todellakin kaksi puolta. Kotona Siru on todella huomaamaton
ja rauhallinen koira, jonka voi vaikka solmuun vääntää. Töissä taas löytyy täysin vastakkainen puoli. Siru on erittäin riistaviettinen ja sitkeä koira.

Siru saavutti käyttövalion arvon keinoluolilta kahden vuoden iässä suoraan
kolmella kokeella. Myös käytännön luolatyöskentelyssä Siru on toiminut
hyvin. Suomen metsästysvalion arvo tuli Sirulle kahdella kokeella kettu- ja supisaaliilla. Ruotsin metsästysvalion arvon Siru sai ketun karkoituksella. Riistatyössä Siru on erittäin kiihkeä, rohkea ja hyvähaukkuinen. Luolassa se pysyy riistalla hyvin, mutta toimii myös yhteistyöhaluisesti. Sirulle on saatu vuosien aikana toista sataa saalista: supikoiria, kettuja ja mäyriä. Pienpetojen lisäksi Siru kyyditsee mielellään jänistä jopa tunteja ja myös kanalinnut kiinnostavat kovasti. Onpa takana muutama ihan mallikas hirvihaukkukin.

Sirulla on ollut neljä pentuetta. Jälkeläisnäytöt ovat varsin vakuuttavat ja Sirun jälkeläiset ovatkin antaneet panoksensa jo useamman kasvattajan jalostustyölle niin Suomessa, kuin kotimaan rajojen ulkopuolellakin. Siru alkaa olla jo elämänsä ehtoopuolella, sydänlääkityksellä ja onkin jahtihommista eläkkeellä. Lenkillä mummo jaksaa edelleen reippailla lauman mukana siinä missä nuoremmatkin, nyt jo virkeänä 15 vuotiaana!