Parsonpentuja odotetaan syntyvän vko 26 yhdistelmästä:

Top Pop's Gamekeeper "Laku" x
Fi Kva-L Repoketun Rihla "Irma"

Top Pop's Gamekeeper "Laku"

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, LTV, SP ja VA0, silmät terveet, polvet 0/0
Lut-B
Lume 1
Erikoisnäyttelystä Eri
Sileäkarvainen, säkäkorkeus 34,5cm

Fi Kva-L Repoketun Rihla "Irma"

Lonkat: C/C, kyynärät 0/0, LTV2, SP0, VA0, silmät terveet, polvet 0/0
Sydänkuuntelu: terve
Käyttövalio keinoluolilta
Näyttelystä H
Broken-turkkinen, säkäkorkeus n.34cm


Laku on ystäväni Kaisan pentueeseen vuonna 2016 syntynyt, oman kasvattini Repoketun Justiinan, "Lunan", jälkeläinen. Luonteeltaan Laku on melko rauhallinen ja kiltti, seurallinen avoin ja rohkea; koulutettavuudeltaan emänsä tavoin ohjaajapehmeä. Laku tulee toimeen monenlaisten koirien kanssa, myös toisten urosten. Riistalla Laku on pääasiassa haukkuva. Se työskentelee lähellä riistaa ja hakee mielellään myös otetta. Saaliiksi Lakulle on luolasta saatu hyviin töihin niin supikoiria, kuin mäyriäkin. Laku suoritti ensimmäisen hyväksytyn Lume-kokeensa talvella 2020 supikoirasaaliilla.

Lakun isä on yhteistuontiuroksemme Tsekeistä, käyttövalio Busse. Busse on erittäin itsevarma, avoin ja rohkea, riistalla reipasotteisesti toimiva koira. Lakun emä Luna puolestaan on monipuolinen koira, joka toimii metsästyksen ohessa myös agilitykoirana. Lunan veli on omassa laumassamme asuva jälkispesialistini R.Jallu. Lunan emä on yhteistuontinarttumme, metsästysvalio Arwy, jonka miellyttävän helposta luonteesta ja olemuksesta olen aina pitänyt kovasti! Arwyn jälkeläisnäytöt ovat myös erinomaiset. Olen nähnyt ketulla Lakun lisäksi myös sen veljiä ja niiden vietti, into ja rohkeus kyllä vakuuttivat. Tasainen ja toimiva pentue Lakun veljessarja vaikuttaisi siis olevan. Tämä tuleva pentue on Lakun ensimmäinen.

Irma puolestaan on oma kasvattini kolmannessa polvessa. Irma on luonteeltaan melko vilkas, rohkea ja itsevarma, erittäin avoin ja sosiaalinen koira. Irmalla on metsästetty vielä kohtalaisen vähän, mutta sillä on hyvä riistavietti ja luolatöissä se on osoittanut kovuutta, rohkeutta ja sitkeyttä. Irma tuli käyttövalioksi keinoluolilta suoraan kolmella lyhyellä kokeella. Lume-koettakin Irmalla kokeiltiin kerran toissatalvena, mutta silloin vastapeluriksi sattui toisella koiralla jo valmiiksi tulppaan mennyt mäyrä, jota kokematon Irma ei luolasta löytänyt ja jäi siten ilman tulosta.

Irman isä on myös yhteistuontiuroksemme, Itävallasta lähtöisin oleva Kita. Kita on paljon riistaa saanut jahtikoira ja kolmoiskäyttövalio. 8,5v ikään ehtineen Kitan jälkeläisnäytöt ovat myös erittäin vahvat. Kita on jättänyt paljon toimivia ja varhaiskypsiä jälkeläisiä, joissa useita käyttövalioita. Irman emä on erittäin miellyttäväluonteinen Nelli, joka toimii mm. metsästyskoirana. Nellin emä puolestaan yksi menestyneimmistä ja monipuolisista kasvateistani, monen lajin taitaja ja erinomainen metsästyskoira Hertta, R.Fireball. Nellin isä on Ruotsin tuonti ja metsästysvalio Toby, jolle on pyydetty valtavat määrät riistaa - erityisesti mäyriä. Irma on pentueensa ainoa narttu ja sen veljiä olen päässyt metsällä seuraamaan myös. Hyvin toimivia jahtikoiria nekin. Tämä pentue on Irman ensimmäinen.

Tässä pentueessa yhdistyy ensimmäistä kertaa molemmat emälinjani. Molemmat suvut ovat tuottaneet hyvin monipuolisia jahti- ja harrastuskoiria. Lisäksi sukuun mahtuu vielä nämä kolme yhteistuontikoiraani - paljon hyviä jälkeläisiä jättäneitä kaikki.
Tulevasta pentueesta odottaisin siis vanhempiensa ja sukunsa puolesta mukavaluonteisia, riistaviettisiä ja monipuolisia koiria niin metsälle kuin muihinkin harrastuksiin.

Pentueen sukutaulu:


Kuvia Irmasta:


Kuvia Lakusta:


Pennut myydään VAIN metsästäviin/aktiivisesti harrastaviin koteihin!