Parsonpentuja syntyi 12.3.2020 3+2 yhdistelmästä:

Fi Kva-L Gardeniac's Ramrod "Rami" x
Fi Kva-L Kenkku Callahan "Nippu"

Fi Kva-L Gardeniac's Ramrod "Rami"

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, LTV0, SP0, VA0, silmät terveet, polvet 0/0
Käyttövalio keinoluolilta
Mejä: Avo1
Näyttelystä Eh
Sileäkarvainen, säkäkorkeus: 37cm

Fi Kva-L Kenkku Callahan "Nippu"

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, LTV3, VA0, silmät terveet, polvet 0/0
Käyttövalio keinoluolilta
1 x Lume1
Mejä: Avo1
Näyttelystä Eri
Sileäkarvainen, säkäkorkeus 31cm

Rami on ystäväni Anun pentueeseen vuonna 2015 syntynyt, oman kasvattini Repoketun Enricon jälkeläinen. Luonteeltaan Rami on rauhallinen ja kiltti, avoin ja rohkea. Riistalla Rami on varsin kovaotteinen ja sitkeä. Saaliiksi Ramille on luolasta saatu hyviin töihin niin kettuja, supikoiria, kuin mäyriäkin. Ensimmäisessä Lume-kokeessaan helmikuussa 2020 Rami jäi sillä kertaa ilman tulosta mäyrällä toisen koiran jäljiltä. Rami omaa voimakkaan riistavietin ja sitä kiinnostaa myös ajohommat.

Nippu puolestaan on ystäväni Riikan pentueesta, myös oman kasvattini Repoketun Kenraali-Kenkun jälkeläinen. Nippu on luonteeltaan melko vilkas, rohkea ja itsevarma, erittäin avoin ja sosiaalinen koira. Sillä on kova riistavietti ja luolatöissä se on osoittanut kovuutta ja periksiantamattomuutta. Ensimmäisen lume-kokeensa Nippu suoritti vielä varsin kokemattomana, mutta sitkeillä neljän tunnin töillä. Saaliiksi Nipulle on saatu tähän mennessä kettuja ja supikoiria. Myös Nippua kiinnostaa jäniksen ja sorkan ajo.

Tämä yhdistelmä linjautuu kevyesti oman laumamme vanhimpaan, kolmoiskäyttövalio Siruun. Siru on itselleni yksi elämäni koirista, josta olen pitänyt niin luonteeltaan, kuin metsästysominaisuuksiltaankin todella paljon. Siru on myös jättänyt runsaasti toimivia jälkeläisiä jo useammassa sukupolvessa, useassa maassa. Siru on edelleen terve ja virkeä, tänä keväänä 14 vuotta täyttävä mummeli.

Suvultaan tuleva pentue on siksikin mielenkiintoinen, että Nipun isää, Itävaltalaisuros Maxia lukuunottamatta olen nähnyt kaikki koirat niin arjessa, kuin metsälläkin aina kolmeen sukupolveen asti. Kaikki koirat kolmessa sukupolvessa ovat siis metsästäviä ja hyvin toimivia koiria. Oma kantanarttuni Hippu (Fi Kva Fi Mva Tallitontun Yvette) tulee pentueen emälinjassa neljänteen sukupolveen.

Tulevasta pentueesta odotan vanhempiensa ja sukunsa puolesta mukavaluonteisia, riistaviettisiä ja monipuolisia koiria niin metsälle kuin muihinkin harrastuksiin.

Pentueen sukutaulu:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI27047/15&ReknoE=ER33993/17

Nipun omalle sivulle: