Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Pentuja

Kasvatit

Galleria

Luettavaa

Vieraskirja

 
 

Kolme urosta syntyi 12.9.2014

[kuvia pennuista]

Emä: Repoketun Häjy "Piitu"

Isä: Fi Kva Beau Buster Mill "Busse"


Isä: Fi Kva Beau Buster Brenn Mill "Busse"


• Silmät terveet (01/14), polvet 0/0
• PLL-dna: kantaja
• LOA:dna: terve
• SCA-dna: terve
• Käyttövalio ja käytännön metsästyskoira
• Näyttelystä: Eri
• Säkäkorkeus: 35 cm

Busse on kolme vuotias uros Tsekeistä. Luonteeltaan Busse on vilkas ja aktiivinen, avoin ja toimintaa rakastava kaveri. Busse on rohkea ja itsevarma uros, jolla ei ole tarvetta haastaa riitaa toisille koirille. Hermorakenteeltaan Busse on tasapainoinen, kotioloissa rauhallinen koira.

Riistalle Busse syttyi heti ensikohtaamisella ja se onkin ollut jahdissa varhaiskypsä ja reipasotteinen koira. Keinoluolilta Busse valioitui suoraan kolmella lyhytkestoisella kokeella, eikä näitä ennen hommaa juuri treenattu. Jahdeissa Busselle on saatu saaliiksi supikoiria ja mäyriä. Onpa poika ollut välillä supien metsästyksessä myös melko omatoiminen kotikulmilla. Lume-kokeet ovat Bussen kanssa suunnitelmissa tulevan kauden aikana.

Bussen isä löytyy useammankin toimivan riistakoiran sukutaulusta ja emä Izzy on suorittanut mm. Tsekkien kettukokeen täysillä pisteillä. Izzyn isä on Ruotsalaissyntyinen, jahtikoirataustainen Radagast Rohan; Saksassa metsästyskokeet suorittanut ja Eurooppaan monia toimivia jälkeläisiä jättänyt jalostusuros.

Busse on sopivan kokoinen, olematta kuitenkaan liian hento. Busse on hyvärakenteinen koira, joka on näyttelyssä palkittu Eri:llä mm. Erikoisnäyttelyssä. Busse on ollut tähän mennessä täysin terve koira. Tämä pentue on Bussen ensimmäinen.

•  Kuvia Bussesta
• 
Busse KoiraNetissä
•  Bussen kasvattaja Tsekeissä

 

Emä: Repoketun Häjy "Piitu"

 

• Silmät terveet (12/13), polvet 0/0
• Sydänkuuntelu (03/13): ei sivuääniä
• PLL-dna: terve
• LOA:dna: terve
• SCA-dna: terve
• Toimiva käytännön metsästyskoira
•  Mejä: 2 x Avo1
• Näyttelystä: Eri
• Säkäkorkeus: 33cm

Piitu on sijoitusnarttuni Hipun viimeisestä pentueesta. Hipun viimeistä pentuetta suunnitellessani oli tavoitteena saada mahdollisimman kotonamme asuvan Hipun tyttären Sirun, tyyppinen koira. Tässä mielestäni aika hyvin onnistuinkin - Piitussa on paljon samaa kuin siskopuolessaan. Luonteeltaan Piitu on vilkas, saalisviettinen ja erittäin taistelutahtoinen. Vaikka Piitu tuntuu omaavan ehtymättömän työskentelymoottorin, se pystyy rauhoittumaan ja on tasapainoinen koira. Piitun kanssa on helppo mennä uusiin tilanteisiin, se on rohkea ja itsevarma.

Piitun pääasiallista työkenttää on Pohjois-Kainuun kettujahtimaat. Kettuja on reppuun saatukin useita Piitun luolatyöskentelyn työstämänä. On jahdissa käyty kuitenkin myös Etelä-Suomessa, josta saaliiksi on Piitulle saatu useampiakin supikoiria ja mäyriäkin. Riistalla Piitu on innokas, toisinaan varsin reipasotteinen ja syttyi hyvin jo nuorena. Kokeiden järjestäminen on ollut hieman hankalaa asuinsijainnin vuoksi. Kokeen järjestämistä hankaloitti myös viime talven vähälumiset kelit. Kettuja ei ajokoirien edestä saatu luolaan samaan tahtiin kuin muina vuosina. Lume-kokeet ovat kuitenkin tavoiteena heti kun siihen mahdollisuus tulee pentujen jälkeen. Kokemuksensa puolesta ja sen perusteella mitä on Piitun riistatyöskentelyä nähnyt, uskon sen olevan koevalmis koira.

Luolajahdin lisäksi Piitu on kunnostautunut vesiriistan noutajana. Syksyllä lintujahdit ovatkin osa ohjelmaa. Verijälkiä on tehty jonkin verran ja kokeessa halusin tyttöä myös käyttää viime syksynä. Eipä jäänyt tämän lajin osalta mitään epäselväksi - Piitu jäljesti hienosti lainaohjaajalla lähes täydellisen jäljen tuloksella Avo1 49p. Ilo oli tätä koiraa kokeessa ohjata! Toinen ykkönen jäljestettiin välissä treenaamatta tämän vuoden toukokuussa. Tällä tuloksella Piitu sai menolipun Voi-luokkaan.

Piitun isä Arttu on toimiva jahtikoira Pohjanmaalta. Piitun emä Hippu on oma kantanarttumme, metsästyskäytössä ole käyttövalio, joka on 10 vuoden iässä edelleen terve ja virkeä.

Piitu on pienikokoinen, hyvärakenteinen ja karvaltaan sileä. Näyttelyistä saldoina on Eri ja varaserti, Piitu täyttää kesällä 4 vuotta. Piitu on silmätarkastettu jo kahteen kertaan ja ollut tähän saakka muutenkin terve koira. Tämä pentue on Piitun ensimmäinen.
 

Kuvia Piitusta
Piitu KoiraNetissä
 

PENNUT MYYDÄÄN VAIN METSÄSTÄVIIN JA/TAI AKTIIVISESTI HARRASTAVIIN KOTEIHIN.
LISÄTIETOJA: P. 040-935 1903 / s.uhlback(at)netti.fi
 < HUom! vaihda (at)-merkin tilalle @-merkki.
 

Pentueen sukutaulu

 

Fi Kva
Beau Buster Brenn Mill

DK  & DE & VDH MVA
Just In Time Never the Last

NI Ch
Tiny Turo  Never the Last
 

Raindancer

Cwm Cadno Tawny

Bonny

Digger Rusty  Never the Last

Diggers Dynamite Donna

Isn't She Lovely Cerny Faun PRTCD VDH
Radagast Rohan

Radagast Skuggfaxe

Radagast Maeglin

Ba Ch
Count on Me of Sweet Suprise

Dj vom Mahdenwald

Nordlund Nicola

Repoketun Häjy
 

Lut-B
Ruutilan Ruunun-Rinssi

Fi Kva, Fi Kva-M, Fi & Se Mva
Miselin Masai

Hoelio Older

Miselin Mary-Lou

Fi Jva
Rusthollin Hertta

Tupla-Täplän Lumberjack

Tallitontun Cissy

Fi Kva Fi Mva
Tallitontun Yvette
 

Us & Fi Mva
Heythrop Trailblazer

Heythrop Tweed

Heythrop Trouble

Musikantin Samba Rumble

Fellshied Twice as Good

Ninacan ö-mappi

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun