Etusivu

Repoketun

Uutiset

Blogi

Koirat

Kasvatteja

Pentuja

Galleria

Luettavaa

 

Parsonpentuja odotetaan syntyvän vko 39 seuraavasta yhdistelmästä:

 
Isä: Fi Kva-M Fi Kva-L Already Away Brenn Mill "Arttu"" Emä: Repoketun Häjy "Piitu"

Isä: Fi Kva-M Fi Kva-L Already Away Brenn Mill "Arttu"

• Silmät terveet (06/15), polvet 0/0
• PLL-dna: terve

• LOA-dna: terve
• Kaksoiskäyttövalio ja käytännön metsästyskoira
• Näyttelystä: Eri
• Säkäkorkeus: n. 41 cm


Arttu on talvella 6 vuotta täyttävä uros Tsekeistä. Luonteeltaan Arttu on vilkas ja aktiivinen, erittäin avoin koira. Arttu on rohkea ja itsevarma uros, omilla jaloillaan seisova kuten parsonin mielestäni kuuluukin.
Riistalle Arttu syttyi heti ensikohtaamisella ja se onkin ollut jahdissa varhaiskypsä ja hyvin reipasotteinen koira. Arttu on kookas, mutta onneksi enemmän jalkava kuin rintava. Kokonsa ja luonteensa puolesta se hallitsee riistatöissä tavallisesti supikoiraa kyselemättä. Keinoluolilta Arttu valioitui suoraan kolmella lyhytkestoisella kokeella. Samoin metsästysvalion arvo tuli suoraan kahdella hyväksytyllä lume-kokeella. Arttu metsästelee pääasiassa Ristiinan jahtimailla ja jahdeissa sille on saatu saaliiksi supikoiria ja mäyriä. Lisäksi Arttu toimii myös noutajana sorsajahdeissa.

Artun isä oli 35 cm korkea Jack, toimiva metsästyskoira, joka suoritti Tsekkien kettukokeen täysillä pisteillä. Metsästyksen lisäksi Jackin kanssa harrastettiin mm. agilitya ja tokoa. Valitettavasti Jack kuoli tapaturmaisesti melko pian Artun pentueen syntymän jälkeen. Artun emä Macy on pienikokoinen, 31,5 cm korkea ja on myös suorittanut Tsekkien kettukokeen täysillä pisteillä.
Arttu on kookas, mutta hyvärakenteinen koira, joka on näyttelyssä palkittu Eri:llä. Karvaltaan Arttu on karkea. Arttu on ollut tähän mennessä täysin terve koira. Tämä pentue on Artun ensimmäinen.

Artun oma sivu
Artun koearvostelut
Lisää kuvia Artusta
Arttu koiranetissä
Artun kasvattaja Tsekeissä

Sivuilta löytyy myös Artun isä Jack ja emä Macy

 

EMÄ: Repoketun Häjy ”Piitu"

 

Silmät terveet (06/15), polvet 0/0
Sydänkuuntelu 03/13: Ei sivuääniä
PLL-dna: terve
• LOA-dna: terve
• SCA-dna: terve
• Toimiva käytännön metsästyskoira
• Mejä: 2 x Avo1
• Näyttelystä: Eri
• Säkäkorkeus: 33 cm

 

Piitu oli sijoitusnarttuni Hipun viimeisestä pentueesta. Hipun viimeistä pentuetta suunnitellessani oli tavoitteenani saada mahdollisimman paljon kotonamme asuvan Hipun tyttären Sirun, tyyppinen koira. Tässä mielestäni aika hyvin onnistuinkin – Piitussa on paljon samaa kuin siskopuolessaan. Luonteeltaan Piitu on vilkas, saalisviettinen ja erittäin taistelutahtoinen. Vaikka Piitu tuntuu omaavan ehtymättömän työskentelymoottorin, se pystyy myös rauhoittumaan ongelmitta ja on tasapainoinen koira. Piitun kanssa on helppo mennä uusiin tilanteisiin, se on rohkea ja itsevarma.

 

Piitun pääasiallista työkenttää on Pohjois-Kainuun kettujahtimaat. Kettuja on reppuun saatukin useita Piitun luolasta työstämänä. On jahdissa käyty kuitenkin myös Etelä-Suomessa, josta saaliiksi on Piitulle saatu useampia supikoiria ja mäyräkin. Riistalla Piitu on innokas, toisinaan varsin reipasotteinen ja syttyi hyvin jo nuorena. Kokeiden järjestäminen on ollut hieman hankalaa asuinsijainnin vuoksi. Lume-kokeet ovat kuitenkin tavoitteena  kun siihen mahdollisuus tulee pentujen jälkeen. Kokemuksensa puolesta ja sen perusteella mitä olen Piitun riistatöitä nähnyt, uskon sen olevan koevalmis koira.

Luolajahdin lisäksi Piitu on kunnostautunut vesiriistan noutajana. Syksyllä lintujahdit ovatkin osa ohjelmaa. Verijälkiä on tehty jonkin verran ja kokeessa halusin tyttöä myös käyttää toissa syksynä. Eipä jäänyt tämän lajin osalta mitään epäselväksi – Piitu jäljesti hienosti lainaohjaajalla lähes täydellisen jäljen tuloksella Avo1 49p. Ilo oli tätä koiraa kokeessa ohjata! Toinen ykkönen jäljestettiin välissä edes treenaamatta viime vuoden toukokuussa. Tällä tuloksella Piitu sai menolipun Voi-luokkaan.

 

Piitun isä Arttu on toimiva jahtikoita Pohjanmaalta. Piitun emä Hippu on oma kantanarttumme, metsästyskäytössä oleva käyttövalio, joka on 11,5 vuoden iässä edelleen terve ja virkeä.

 

Piitu on pienikokoinen, hyvärakenteinen ja karvaltaan sileä. Näyttelyistä saldona on Eri ja varaserti. Piitu täytti kesällä 5 vuotta. Piitu on silmätarkastettu terveeksi jo kolmeen kertaan ja ollut tähän saakka muutenkin terve koira. Tämä pentue on Piitun toinen. Ensimmäinen pentue, 3 urosta, syntyi syksyllä 2014. Piitun pojat ovat lupaavia harrastus- ja metsästyskoiran alkuja. Osa on jo riistalla käynyt ja syttynyt hyvin. Yksi pojista on seurannut mejän saralla emäänsä jäljestämällä suoraan kaksi Avo1-tulosta. Pojat ovat myös sopivan kokoisia ja hyvärakenteisia. Kahdella veljeksistä on ensimmäisistä näyttelyistään serti.

 

Kuvia Piitusta

Piitu koiranetissä
Kuvia Piitun pojista

 


Pennut myydään vain metsästäviin ja/tai aktiivisesti harrastaviin koteihin.
Lisätietoja: 040 935 1903 / Sanna tai sähköpostilla s.uhlback(at)netti.fi

 

Fi Kva-M
Fi Kva-L

Already Away
Brenn Mill

Multi Ch

Frodo Cerny faun


Snowman so Nice of
Sweet Suprice

Norlund Spacewalker

Rednock Myown Treasure


Rose Jack Interris

Reynwood Rupert

Meggie von der Heulisse

Arborlane Blossom
Valley Bourne
Supremacy

Ch
Blossom Valley Calypso Joe

Red Leaf Whitetail Run Cal

Blossom Valley Caliopi

Ch
Blossom Valley Evita

Blossom Valley Romancing the Ghost

Eastlake Shiny Penny

Repoketun Häjy

Lut-B

Ruutilan
Ruunun-Rinssi

Fi Kva, Fi Kva-M,
Fi & Se Mva

Miselin Masai

Hoelio Older

Miselin Mary-Lou

Fi Jva

Rusthollin Hertta

Tupla-Täplän Lumberjack

Tallitontun Cissy

Fi Kva, Fi Mva

Tallitontun Yvette

Us & Fi Mva

Heythrop Trailblazer
 

Heythrop Tweed

Heythrop Trouble


Musikantin Samba Rumble

Fellshied Twice as Good

Ninacan Ö-mappi

 

Kuvien luvaton kopiointi kielletty © Repoketun